Country Behind The Dykes, zaterdag 24 februari 2018
23-02-2018 om 22:55 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Country, Altcountry, Folk, het kan allemaal bij ‘Country Behind The Dykes’. Maar, we houden er niet echt van om muziek in een bepaald hokje te stoppen; insteek is dan weer wel: goeie muziek, kwaliteit! Hoewel dit laatste natuurlijk ook weer arbitraire is. Deze zaterdag, 24 februari, zullen in ieder geval weer diverse stijlen de revue passeren. Country van o.a. George Jones, Merle Haggard en Miranda Lambert, maar tevens country met een wat alternatievere touch, zoals van een Chris Stapleton of een Hayes Carll. Rootsmuziek is er ook, deze keer uit België; van bij onze zuiderburen hebben zowel Billy & Bloomfish als wel Bruno Deneckere namelijk recent nieuwe, fraaie albums uitgebracht. De folk komt zo rond half twaalf aan bod, dit keer met Alela Diane als exponent; met een track van een album van weleer (‘The Rifle’ van het album ‘The Pirate’s Gospel’ uit 2006), maar ook met een song van haar juist verschenen nieuwe ‘schijf’: ‘Cusp’ (2018). Van dit album laten we ‘Ether & Wood’ horen. Alela Diane stond pas nog in de Amsterdamse, uitverkochte, Vondelkerk en zal op 22 april opnieuw in onze hoofdstad te bewonderen zijn, in het Zonnehuis (A’dam-Nrd.) deze keer. Een aanbeveling! O ja, Johnny Cash opent vanochtend het ‘bal’ bij CBTD, en wel met een mooie cover van Sheryl Crow’s ‘Redemption Day’. Kortom, genoeg redenen om af te stemmen op Omroep Vlaardingen: ‘Country Behind The Dykes’ (van 11.00 tot 12.00 uur).

Te beluisteren via FM 107.8 {regio Vlaardingen} of via internet www.omroepvlaardingen.nl.

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!