Country Behind The Dykes, zaterdag 17 februari 2018
17-02-2018 om 05:53 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

De zusjes Klara en Johanna Soderberg uit Stockholm staan vanochtend min of meer in het middelpunt bij ‘Country Behind The Dykes’. Niet echt country. Wel bloedmooie folk, dat is wat deze jongedames alweer ruim 10 jaar onder de bandnaam ‘First Aid Kit’ ten gehore brengen. Vanochtend een track van hun 2e album (‘The Lion Roar’s’; 2012), en wel het fraaie ‘I Met Up The King’, als ook een track van hun juist verschenen 4e schijf (‘Ruins’; 2018). Van dit album laten we ‘Distant Star’ horen. Verder vanochtend ‘werk’ van o.a. Rodney Crowell, Eilen Jewell, Gram Parsons en Margo Price. Natuurlijk mag een groot fan van First Aid Kit (een adoratie die overigens wederzijds is...) niet ontbreken, dus komt ook Emmylou Harris weer ‘ns ‘langs’ (‘If I Can Only Win Your Love’; 1975). Afsluiter, zo vlak voor 12.00 uur, is een track van een film die dit jaar hopelijk ook in Nederland te zien zal zijn. “American Folk” (2017), zoals deze rolprent heet, is een zogeheten roadmovie met de muzikanten Joe Purdy en Amber Rubarth in de hoofdrollen. Zij verzorgen ook een groot deel van de soundtrack met het nummer ‘Townes’ als hoogtepunt. Genoeg redenen dus om af te stemmen op Omroep Vlaardingen voor alweer een aflevering van ‘Country Behind The Dykes’.

Te beluisteren via FM 107.8 {regio Vlaardingen} of via internet: www.omroepvlaardingen.nl .

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!