Country Behind The Dykes, zaterdag 27 januari 2018
27-01-2018 om 09:32 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Bij “Country Behind The Dykes” komen vanochtend (tussen 11.00 en 12.00 uur) nogal wat oudgedienden aan bod, zoals: Kenny Rogers, Dolly Parton, Bobby Fuller en Wanda Jackson, doch ook -zoals gebruikelijk- vrij nieuwe namen: Jared Tyler, The Worry Dolls en Tyler Childers, bijvoorbeeld. Op het half uur dan nog een ietwat ‘schurend’ uitstapje naar muziek die hooguit een link heeft met (pure) country; muziek van bij onze Zuiderburen, van ene Dries (Bongaerts) en van het duo Billy & Bloomfish. Muziek die zeker de moeite waard is en gehoord mag worden. O ja, ook nog maar eens een keer aandacht voor die mooie Townes van Zandt –song ‘If I Needed You’, en wel in de uitvoering van het echtpaar Amanda Shires/Jason Isbell.

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!