Country Behind The Dykes, zaterdag 30 december 2017
28-12-2017 om 12:20 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Vanochtend met nog maar ‘ns een fraaie cover, Tom Petty’s ‘I Won’t Back Down’ in de uitvoering van Johnny Cash uit 2000. Tom Petty overleed 2 oktober jl., hij werd slechts 66 jaar. Zo op het half uur het een-tweetje, dit keer niet echt pure country, maar wel muziek die daar tegenaan schurkt: een song van Colin Linden en een van zijn wat minder bekende broer Jay. Ook nieuw werk van Colter Wall, Chris Stapleton en Tyler Childers, de namen in de country- wereld die het de komende jaren moeten gaan doen. O ja, en nog een mooie uitvoering van ‘The Letter’ van The Box Tops, en wel door Sammi Smith!

 

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!