Uitzending zaterdag 23 december 2017
22-12-2017 om 17:04 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Alweer de voorlaatste uitzending van 2017; ook nog slechts een paar dagen voor Kerst. De vraag die zich dan makkelijk laat stellen is: ‘zeker een uur vol met Kerstmuziek’? Niets van dit alles; wel zo rond half twaalf twee tracks in functie van Kerstmis, maar dan wel songs die je maar zelden op de radio hoort: een van Steve Earle en de andere van Mary Gauthier. Voorts een paar keer (ver) terug in de tijd, en ook nog twee fraaie covers van Townes van Zandt. Een van de gezusters Lynne/Moorer (‘Lungs’) en de tweede is van het echtpaar Isbell/Shires (‘If I Needed You’). Conclusie: er valt weer genoeg te genieten bij ‘Country Behind The Dykes’.

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!