Uitzending zaterdag 16 december 2017
15-12-2017 om 12:58 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

Het nieuwe album van Whitney Rose staat centraal; zo rond half twaalf 2 tracks van 'Rule 62', een album wat recent van haar verscheen. Maar ook Chris Stapleton verkrijgt de nodige (en terechte!) aandacht. Een song van zijn debuut 'Traveller' (de titeltrack om precies te zijn) uit 2015, en ook twee songs van de twee dit jaar van hem verschenen albums, respectief From A Room, Volume 1 en Volume 2. Terug in tijd dan nog met Dolly Parton's klassieker 'Jolene' en ook aandacht voor o.a. Jeffrey Martin, Brent Cobb en Will Hoge.

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!