Uitzending woensdag 6 december 2017
04-12-2017 om 18:28 uur | For the Sake of the Song | Leo Kattestaart

Veel muziek van het jaar 1972, woensdagavond. Waarom? Zomaar.... hoewel: het album van de week dateert ook van dat jaar; een dubbel LP van de groep Manassas, een formatie rond Stephen Stills (ja, die...) en Chris Hillman. Drie fraaie tracks van dit album. Uit 1972 ook muziek van Neil Young; Arthur Alexander en Esther Phillips. En nog veel meer.....Sporadisch ook aandacht voor 2017 (met o.a. Blanke Range, het album van de week van de vorige For The Sake- aflevering). Kortom, genoeg muziek om van te kunnen genieten!

For The Sake Of The Song, elke woensdagavond bij Omroep Vlaardingen van 19.00 uur tot 21.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Gestart in januari 2010, indertijd slechts één uurtje én onder de naam “From Austin & Everywhere”. Vaker niet live, dan wel. Vanaf maart 2015 de naam én het format gewijzigd; ook van één naar twee uur. Vrijwel  altijd live. Eveneens vaak met gasten of gast (mede) presentatoren. Die gasten, muzikanten (al dan niet uit Vlaardingen) en/of muziek- liefhebbers, ze geven net weer die andere inkijk op de muziek bij “For The Sake Of The Song”. Over de muziek gesproken:  -roots, (country)rock; southern- rock, folk, singer-songwriters, maar ook (oude) soul en blues, het komt allemaal voorbij en is bovenal nog maar weinig op de landelijke ‘schreeuwzenders’ te horen. Wèl bij Omroep Vlaardingen dus, bij o.a. ‘For The Sake’. Americana, en dus de vele stijlen die onder deze noemer zijn te rangschikken, rules! Ook geregeld aandacht voor concerten in de regio en daarbuiten, een blik op de charts (kwaliteitscharts én derhalve niet die gevuld worden met commerciële pulp, troep), en indien er gasten zijn: de (achter)grond verhalen die immer bij muziek te vertellen zijn.