Uitzending zaterdag 2 december 2017
01-12-2017 om 23:01 uur | Country Behind the Dykes | Leo Kattestaart

De geweldige Miranda Lambert staat deze keer centraal; zo rond 11.30 uur 2 tracks van haar, en wel van haar laatst verschenen album: 'The Weight Of These Wings' (2016). Voorts nieuw werk van The Wailin' Jennys en nog maar eens van Tyler Childers. Ook vanochtend gaat CBTD een aantal keren fors terug in de tijd, met de opener van Johnny Kid & The Pirates ('Shakin' All Over'), bijvoorbeeld, doch ook met songs van Gram Parsons en Jeannie C. Riley.

Country Behind The Dykes, elke zaterdagochtend bij Omroep Vlaardingen van 11.00 uur tot 12.00 uur; live. FM 107.8 (regio Vlaardingen) en/of via internet www.omroepvlaardingen.nl

Al vanaf medio oktober 1996, alweer: “Country Behind The Dykes” bij Omroep Vlaardingen. Bedenker, samensteller én presentator John van den Berg heeft tot en met 15 oktober 2016 de ‘lijnen’ uitgezet voor dit programma om vervolgens het na de 1000ste uitzending voor gezien te houden; hoewel: indien gewenst, dan is John toch nog bij dit uurtje Country te horen, en wel als invaller. In dat geval: ‘een vertrouwd geluid’. Het vertrouwde qua muziek is overigens ook na oktober 2016 gebleven, maar dan wel met een ‘iets’ alternatiever (country)geluid. Naast de geijkte ‘sterren’ als Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Cash, Kitty Wells en Dolly Parton komen in de ‘nieuwe’ tijd immers ook namen als Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Tyler Childers, Margo Price en Nikki Lane af en toe voor op de playlist. De strekking van het programma is echter, zo menen wij, in tact gebleven; elke zaterdag opnieuw!