Teruglezen: de bizarre nieuwtjes & leukste uitjes van deze week #139
30-11-2018 om 21:20 uur | De Vrije Vrijdagavondshow | Celine Haring

De leukste evenementen van dit weekend

- Zaterdag 1 december is de dag van de achtste editie van GLOW. Dé avond voor de meest freshe hiphop! Deze avond zullen onder andere Cry en Jiri11 op het KF-podium staan.   Locatie: De Kroepoekfabriek

- Elke zaterdag komt SPICY naar Showtime Vlaardingen. Met de vieste tunes, lekkerste drankjes en heetste mensen zijn alle factoren aanwezig om lekker vunzig te doen. Locatie: Oosthavenkade 9, 3134 NV Vlaardingen.

 

Bizarre nieuwtjes van deze week

Slapende piloot schiet bestemming per ongeluk voorbij
De Australische luchtvaartautoriteiten doen nu onderzoek naar de piloot van een vrachtvliegtuig die in de cockpit in slaap viel en daardoor zijn bestemming straal voorbijvloog.

Volgens vliegmaatschappij Vortex Air was de piloot de enige inzittende van het verder met vracht beladen vliegtuig.

Tijdens de vlucht zette hij het toestel op de automatische piloot en dommelde met een vaart van 380 kilometer per uur in slaap. Pas toen de luchtleiding contact ging zoeken met de piloot, kwam de situatie aan het licht

Vortex Air zegt dat de piloot niet met opzet een uiltje knapte, maar ‘per ongeluk’  achter het stuur in slaap viel. Eenmaal ontwaakt werd duidelijk dat de man ruim 46 kilometer voorbij zijn bestemming was gevlogen. Wat ook duidelijk is, is dat het verhaal minder goed had af kunnen lopen.

 

Husky uit New York duikt na 18 maanden op in Florida
Achttien maanden nadat een Husky uit zijn huis in New York verdween, is het beestje opgedoken in Tampa, Florida. Daar werd hij gevonden door een 13-jarige meisje.

Hoe de hond de afstand van bijna 2000 kilometer heeft weten te overbruggen, is nog een groot mysterie.

Na veel zoekwerk op social media kon de rechtmatige eigenaar worden achterhaald. De Husky zal nu snel weer herenigd worden met zijn oorspronkelijke familie.

 

Wandelaar ontdekt een masker van 9000 jaar oud

Archeologen hebben op de Westelijke Jordaanoever een stenen masker opgegraven die zo'n negenduizend jaar oud zou moeten zijn. De vondst werd gedaan in door Israël bezet gebied en dateert uit de jonge steentijd.

Het gaat volgens de wetenschappers om een bijzonder object, omdat er uit deze tijd en deze regio maar vijftien maskers zijn gevonden. Deze is gemaakt van roze-gele kalksteen, en lijkt op een menselijk gezicht.

Het maken van de maskers werd waarschijnlijk gedaan door schedels van de overledenen te decoreren met klei, om deze vervolgens met schelpen en andere materialen te versieren. Dit zou een lokale gewoonte zijn geweest. 

Op het masker dat is gevonden zijn tanden, jukbeenderen en een neus te zien. Het zou zijn bewerkt met een stenen voorwerp.

De archeologen willen de precieze plek van de vondst niet vrijgeven, om zo plunderingen te voorkomen.

 

 

Bron: AD

Het lekkerste begin van je weekend, De Vrije Vrijdagavondshow. Met een hele hoop lekker muziek, bizarre nieuwtjes, leuke weetjes en natuurlijk de dance tracks! Elke vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 uur op Omroep Vlaardingen, gepresenteerd door Martijn Wessels & Celine Haring.