Nieuws

Argos mobiel blijft rijden

Redactie |

De Argos mobiel, het kleine voertuig, dat vooral senioren vervoert in Vlaardingen kan blijven rijden. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor 2018 -onder nader vast te stellen voorwaarden- maximaal 100.000 euro toe te kennen als eenmalige subsidie aan Argos. Hiervan wordt 50.000 euro toegekend als gemeentelijke bijdrage in de exploitatie van Argos mobiel. Aanvullend stelt de gemeente zich garant tot een bedrag van maximaal 50.000 euro ingeval de exploitatie niet sluitend blijkt te zijn. Deze kosten worden gedekt vanuit het budget sociaal domein en worden meegenomen in de eerste voortgangsrapportage 2018.

Code oranje wegens zware storm

Redactie |

Het KNMI heeft vanmiddag weeralarm code oranje uitgegeven voor morgenochtend wegens een hevige westerstorm. De waarschuwing geldt in Zuid-Holland van 10.00 tot 13.00 uur. In onze regio worden zeer zware windstoten verwacht van 100 tot 120 kilometer per uur. Aan zee worden nog hogere windsnelheden verwacht. In de tweede helft van de middag neemt de wind sterk in kracht af.

Ketheltunnel dicht wegens onderhoud

Redactie |

De Ketheltunnel gaat vanavond van 21.00 uur tot morgen 05.00 uur in beide richtingen dicht. Dit in verband met onderhoud door Rijkswaterstaat. Op de A20 vanuit Gouda en vanuit Vlaardingen is het dan niet mogelijk om via de A4 richting Den Haag te rijden. De A4 is in beide richtingen dicht tussen knooppunt Kethelplein en Delft. Ook is de toerit Delft Zuid dicht. Automobilisten moeten via de A13 omrijden.

Hoogwaterregeling vanmiddag van kracht

Redactie |

De politie meldt dat de hoogwaterregeling vanmiddag vanaf 14.00 uur van kracht is. Rond 15.00 uur wordt het waterpeil 2.20 meter in Hoek van Holland als gevolg van een storm. De kades van de Maasboulevard en de Koningin Wilhelminahaven worden afgesloten. Parkeerders worden gewaarschuwd hun voertuigen hier op tijd te verwijderen.
Archieffoto: Anneke Boelen

Wietplantage met 720 planten aan Dirk Schäferstraat opgerold

Redactie |

De gemeente Vlaardingen en politie hebben vanavond een hennepkwekerij opgerold aan de Dirk Schäferstraat in de Vettenoordsepolder Vlaardingen. In een woning werden 720 planten ontedekt. Er zijn geen verdachten aangehouden bij de ontmanteling. De wietplantjes en de benodigde apparatuur zijn ter plaatse vernietigd.

Vlaardinger aangehouden om cocaïnehandel

Redactie |

Een Vlaardinger en Schiedammer zijn zaterdag aangehouden tijdens een grote drugsrunnersactie in Rotterdam. De politie nam 80.000 euro en een kilo cocaïne in beslag. Naast de twee werden nog 4 verdachten aangehouden. Eén van de 6 drugsrunners werd in bewaring genomen.

Tram botst met auto op Lepelaarsingel

Redactie |

Een tram en een personenauto zijn vanmorgen op de Lepelaarsingel in Vlaardingen Holy met elkaar in botsing gekomen. Voor de automobilist werd een ambulance opgeroepen. De tram raakte bij het ongeval ontspoord. Beide voertuigen hadden fikse schade.
Het tram- en autoverkeer was lange tijd gestremd op de Lepelaarsingel. Uit de foto's lijkt op te maken dat de bestuurder over het fietspad reed. Onderzoek moet dit echter nog uitwijzen.

Spinnen om zorg voor kankerpatiënten te veraangenamen

Redactie |

Op zondag 21 januari wordt de tweede editie gehouden van Spinnen Against Cancer. Het Vlaardingse Roparunteam Fighters Against Cancer zal, net als vorig jaar, samen met Sportcentrum Polderpoort een spinningmarathon organiseren. Het team haalde vorig jaar ruim duizend euro op, maar hoopt dit jaar op een hoger bedrag. Met het geld wat wordt opgehaald wordt de zorg voor kankerpatiënten veraangenaamd. De spinningmarathon begint zondag om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een uur meedoen is natuurlijk ook mogelijk. Inschrijven kan via de website van het Roparunteam: www.fightersagainstcancer.nl.

Reünie bij de voetbalclub CION

Redactie |

Op 10 februari organiseert de voetbalvereniging CION een reünie in het clubhuis aan de Kooikersweg in de Broekpolder. De club is daarom op zoek naar oud-leden van CION en haar voorganger The Red Stars. Het is de bedoeling van deze reünie om oude verhalen op te halen of om oude voetbalmaten na jaren weer te zien. Huidige leden en iedereen die CION een warm hart toe draagt, is natuurlijk zoals altijd welkom bij de club. Muziek zal verzorgd worden door DJ en nachtburgemeester Leo IJdo en Koen Blom. Info: www.cionvlaardingen.nl

Veel eerste plaatsen voor ZVVS-zwemmers

Redactie |

ZVVS zwemmers waren weer erg succesvol in de tweede ronde van een vierkamp in Rozenburg. Anco van der Lans verbeterde zijn persoonlijk record op de 50 meter vrije slag met zes seconden en Floor Kleijwegt deed dit op de 50 meter vrije slag met een verbetering van veertien seconden. Eerste plaatsen werden behaald door Joey Pop op de 50 meter vrije slag en op de 100 meter wisselslag, Jill Nai Chung Tong op de 50 meter vrije slag en op de 100 meter vlinderslag, Björn de Heus op de 200 meter schoolslag, Dave Dirks op de 100 meter wisselslag, Jack Hendriksen op de 50 meter vrije slag en Karin Stein op de 200 meter schoolslag.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Zoeken

Kijk live naar Omroep Vlaardingen