Nieuws

Maandag in VldVandaag: opzienbarend experiment Sociaal Domein.

door Wouter Schutte

In Heerlen gaat een vergaand en opzienbarend experiment binnen het Sociaal Domein van start. Zorg en het WMO-domein worden voledig ontschot. De introductie van populatiebekostiging, afschaffing van gemeentelijke beschikkingen en eigen bijdragen voor cliënten moeten meer ruimte bieden voor inzet van professionele zorg. Wij spreken met verantwoordelijk wethouder Peter van Zutphen en Erik Hoesbergen, voorzitter DB Heerlen STAND-BY. VldVandaag; nieuws en achtergronden, dagelijks tussen 17-19 uur.

Bouke Troost langer bij SC Twist

door Peter Spek

Bouke Troost, trainer van het vrouwenteam, heeft zijn contract bij de handbalclub SC Twist, met een jaar verlengd. Bouke Troost  is gestart in het seizoen 2015-2016 en heeft de afgelopen twee jaar met het vrouwenteam een stevige basis neergezet. Bouke Troost zet, samen met een kundige en enthousiaste begeleidersgroep, in om met de vrouwen in het komende seizoen te eindigen in de top 5 van de hoofdklasse.

Mannenteam bij SC Twist weer terug

door Peter Spek

De handbalclub SC Twist zal komend seizoen weer met een mannenteam uitkomen in de competitie.. Helaas is dat de vereniging in het seizoen 2016-2017 niet gelukt. Bijna het volledige huidige  A-team bij de mannen stroomt door naar de senioren, met aanvulling van een aantal enthousiaste oud-senioren. De vereniging is dankbaar blij om weer een sportieve groep mannen te hebben in de wedstrijdsport en heeft alle vertrouwen in de groep om er een mooi eerste seniorenjaar van te gaan maken.

Loek van Zevenbergen op de weg terug

door Peter Spek

Bij de indoor clubkampioenschappen van de atletiekvereniging Fortuna, die samen met de atleten van Voorne Atletiek in Dordrecht werden gehouden, veroverde Loek van Zevenbergen bij de mannen de titel. De net van een blessure herstelde Fortuna-atleet deed het nog rustig aan en liep de 60 meter in 6.97 seconden. Op het kogelstoten kwam hij tot een afstand van 11.62 meter en bij het verspringen tot 6.79 meter.

Boulers nog in de race voor de titel

door Peter Spek

De jeu de boulesvereniging Vlaardingen won in de nationale petanque competitie met 5-3 van MIDI uit Delft. Door dit resultaat blijft de Vlaardingse ploeg in het spoor van koploper Gouda en is de ploeg uit de Broekpolder nog niet kansloos voor de titel. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De druk lag op de schouders van Jannie van de Hoek en Jelle Ram. Zij moesten de laatste partij winnen en deden dat met een mooie 13-4 overwinning en die uiteindelijke 5-3 winst.

Daimy van Beek fraai tweede op driekamp

door Peter Spek

De jeugdige Fortuna-atleet Daimy van Beek behaalde op de laatste indoorwedstrijd van dit seizoen een podiumplaats. In Alphen liep de talentvolle atleet op de 35 meter naar een nieuw persoonlijk record van 6.95 seconden. Op het hoogspringen bleef hij steken op een hoogte van 90 centimeter. Aansluitend gingen de atleten naar het laatste onderdeel, het kogelstoten. Na vier pogingen liet de Vlaardingse atleet zijn beste afstand opmeten van 4.51 meter. Met deze resultaten bereikte Daimy van Beek een fraaie tweede plaats.

 

Open dag bij tennisclub Holy

door Peter Spek

De tennisclub Holy organiseert op zondag 26 maart een open dag op het complex aan de Willem de Zwijgerlaan. In de ochtend kan de Vlaardingse jeugd kennismaken met tennis via de Tenniskids World Tour met onder andere een tennisclinic, springkussen, kleuren, schminken, eierkoeken versieren en prijsmikken bij Pino. Nieuwe leden zijn welkom vanaf 10.30 uur op het complex en vanaf 13.00 uur is er rackettrekken voor alle leeftijden.

 

 

 

Vijf Vlaardingse judoka's geplaast voor NK

door Peter Spek

Vijf Vlaardingse judoka's in de leeftijd tot 18 jaar hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlandse kampioenschap, dat op 8 april in Leek in Groningen wordt gehouden. Bij de vrouwen wisten Babette van der Hoeven (2e plaats, -57kg) en Franka van der Salm (3e plaats, -52kg) zich te plaatsen. Bij de mannen waren er podiumplaatsen voor Jafet Chin Kwie Joe (2e in de klasse -55kg) en Lucas Doove (3e in de klasse -46kg). Christina Heck had zich al eerder automatisch geplaatst voor het NK.

 

 

Sportuitslagen 18 en 19 maart 2017

door Peter Spek

Voetbal: Hoek – Zwaluwen 4-2, Deltasport – Forum Sport 1-2, Monster – CWO 0-1, VVOR – Victoria ‘04(zat) 1-3, AGEGGK – CION 0-13, DHC – DVO ‘32 0-19. VFC – Spartaan ‘20. Vrouwen: Zwaluwen – Westlandia 3-1, Blijdorp – DVO ‘32 6-1, CION – Den Hoorn 0-5. Waterpolo: Vrouwen: HZPC/Avéna – ZVVS 6-9.Mannen: ZVVS - Polar Bears 6-14. Biljarten: Eureka Billard - TOVV/Royal Pro2-6. Handbal: Vrouwen: Westlandia – SC Twist 19-13. Hockey: Vrouwen: Westland – Pollux 8-0, Mannen: Pollux – Berkel/Rodenrijs 0-1. Berichten voor de sportredactie kunnen gezonden worden naar Peter Spek: email: peter@omroepvlaardingen.nl of mobiel: 06-39438850. Een spelmoment uit de wedstrijd VVOR - Victoria '04(zat) die de Vlaardingse ploeg knap won van koploper VVOR. Foto: Arie Noordhoek.

 

Open dag goed bezocht van ziekenhuis

door Peter Spek

Op zaterdag 18 maart 2017 kwamen 3.500 bezoekers naar de Open dag van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Tussen 10.00 en 15.00 uur waren de deuren van beide ziekenhuislocaties geopend voor publiek en kon men kennismaken met de werkzaamheden in het ziekenhuis. Zowel op de locatie in Schiedam als de locatie in Rotterdam was een gevarieerd programma gemaakt, met activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. men kon onder andere de gezondheid laten checken en een rondleiding volgen in het Poliklinisch Operatie Centrum.

 

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Zoeken