Nieuws

Fonds Westland steunt de komende jaren het Varend Corso

Redactie |

Fonds Westland ondersteunt ook de komende jaren het Varend Corso Westland. De komende drie edities ontvangt het evenement een jaarlijkse bijdrage van 20.000 euro. Het bestuur is bijzonder verheugd met de bekendmaking van Fonds Westland om de langdurige relatie ook in de toekomst voort te zetten. De donatie is niet alleen bedoeld voor de organisatiekosten van het driedaagse evenement zelf, een belangrijk deel is juist bestemd voor de deelnemers. Totaal kunnen twaalf niet-commerciële deelnemers, zoals bijvoorbeeld dorpskernen, dat bedrag gebruiken als inschrijfgeld.

Boom geplant in het eerste protestbos van Nederland

Redactie |

Door wethouder Arnout Hoekstra en namens Museum Vlaardingen, Alex Poldervaart, is een boom geplant in het eerste protestbos van Nederland: het Volksbos in Vlaardingen. De boom is geplant als herinnering aan het 25-jarig jubileum van het Volksbos. Onder toeziend oog van de initiatiefnemers en actievoerders van destijds en geïnteresseerden heeft de boom een mooie plek gekregen vlakbij de entree van het Volksbos. In het museum is nog tot en met 7 januari 2018 een tentoonstelling over het Volksbos te zien.

Planten van 1018 tulpenbollen in de vorm van jaartal 1018

Redactie |

Burgemeester Annemiek Jetten, wethouder Hans Versluys en ruim 80 basisschoolleerlingen hebben donderdagmiddag 1018 tulpenbollen in de vorm van het herdenkingsjaartal 1018 geplant in het gazon van de Holysingel direct voor het beeld "De gevleugelde". De bollen geschonken door de Rotary Vlaardingen 80 zullen in het voorjaar een kleurrijk schouwspel geven.

500ste leerling op IKC Jan Ligthart

Redactie |

Op de IKC Jan Ligthart aan de Van Hogendorplaan is de 500ste leerling ingeschreven. Dit heugelijke feit werd natuurlijk gevierd door leerlingen en leerkrachten op de basisschool. Phileine Bakker viel deze eer te beurt in groep 1/2C en werd in het zonnetje gezet. Uiteraard is dit een feetselijk moment waard, niet alleen voor de leerling en haar ouders, maar ook voor het schoolteam van IKC Jan Ligthart.

 

Hoekse Lijn heeft opnieuw vertraging

Redactie |

De metrolijn tussen Schiedam en Hoek van Holland heeft opnieuw vertraging en gaat naar verwachting eind 2018 open. Voor het project is 400 miljoen euro beschikbaar, maar dit gaat tientallen miljoenen extra kosten. Wie de kosten gaat betalen, is nog onduidelijk.  Sinds april wordt er gewerkt aan de nieuwe metrolijn. Eerst werd er verwacht dat de lijn in september dit jaar open zou gaan. De nieuwe opening werd uitgesteld door een aantal problemen naar aankomende februari. Dat tijdstip wordt weer verlengd naar eind 2018, omdat februari 2018 ook niet haalbaar is. Reizigers moeten voorlopig nog gebruik maken van het busverkeer.

 

 

Duikteam zoekt sporen voor moordonderzoek

Redactie |

Een duikteam is aan de Churchillsingel in Vlaardingen op zoek naar sporen voor het onderzoek naar de moord van de 64-jarige Lia Schaap. Jan V., de partner van Lia, werd als verdachte gearresteerd. Lia is waarschijnlijk zwaar mishandeld bij een ruzie. 

 

De vrouw werd op maandag 4 december om het leven gebracht in seniorencomplex Hoylede in Vlaardingen. Hulpdiensten troffen de vrouw zwaargewond aan. In het ziekenhuis overleed ze aan haar verwondingen. Het recherche team onderzoekt de zaak. 

Nieuw KFC filiaal in Vlaardingen

Redactie |

De gemeente Vlaardingen heeft groen licht gegeven voor het verkopen van een stuk grond aan KFC in Vijfsluizen. Het bedrijf wil een restaurant maken met een drive-trough en een reclamemast. Ook maakt de gemeente geld vrij voor een parkeerplaats.

 

Ondernemers in de omgeving zijn niet blij met de komst van KFC. Ze verwachten dat de veiligheid in het verkeer zal afnemen en dat er veel afvaloverlast is. De rechter moest besluiten dat het plan door mag gaan. Het is nog niet duidelijk wanneer het restaurant de deuren opent. 

Oliebollenloop voor een goed doel

Redactie |

De traditionele Oliebollenloop op 30 december op het complex van de atletiekvereniging Fortuna wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door het Vlaardingse goede doelen Team 101. De opbrengst gaat naar de Stichting ForMe. Deelnemers kunnen zich voor deze Oliebollenloop per mail inschrijven voor de 1000 of 3000 meter op de atletiekbaan in de Broekpolder.  De eerste serie start om 11 uur. Deelname kost € 5,- inclusief een oliebol. Tevens zijn oliebollen en koek-en-zopie te koop. Inschrijven kan via website van Fortuna: www.avfortuna.nl.

Splash Sensation wintereditie in De Kulk

Redactie |

Na de succesvolle Splash Sensation zomereditie, staat in de kerstvakantie voor de Vlaardingse jeugd de winter uitvoering op het programma in het zwembad De Kulk. Van 27 december tot en met 29 december en van 2 tot en met 5 januari kan de jeugd terecht in het zwembad aan de Westlandseweg voor diverse wateractiviteiten, waarbij de mascotte Kulky een belangrijke rol zal spelen. De kaartjes zijn al in de voorverkoop verkrijgbaar aan de kassa van het zwembad voor € 5.50. Op de dag van het evenement is de toegang 1 euro duurder.

Daimy van Beek eist overwinning op

Redactie |

In de derde wedstrijd van de Zeeuwse crosscompetitie in Kruiningen, heeft de jeugdige en talentvolle Fortuna-atleet Daimy van Beek, de overwinning opgeëist. Direct vanaf de start nam de Vlaardinger de koppositie in en na 300 meter was zijn voorsprong op de eerste achtervolger al opgelopen tot 75 meter. Na enkele passages door flinke modderpoelen en over heuveltjes breidde hij zijn voorsprong uit. Op de laatste meters zette hij nog aan en na bijna duizend meter passeerde hij de finish in een prachtige tijd van 4 minuten en 16 seconden en 22 seconden voor op de nummer twee.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Zoeken

Kijk live naar Omroep Vlaardingen