Nieuws

"Independence-day"

door Sander Schenkel

Onder ruime belangstelling heeft het cruiseschip Independence of the Seas afgelopen zondagmiddag koers gezet naar Southampton. Het schip van 339 meter zou eigenlijk later dit jaar Rotterdam als maiden call aandoen, maar door een staking in Le Havre kwam zij nu al. Vele Vlaardingers hadden de moeite genomen om het schip uit te zwaaien.

Onfortuinlijk taxiritje: blikschade.

door Wouter Schutte

Door onbekende oorzaak raakte een taxi en een personenauto betrokken bij een aanrijding. Dit gebeurde zondagmorgen vroeg rond half een op de kruising A.Schweitzerdreef/Maasdijk in Maassluis. Hulpdiensten waren snel ter plastse. Behoudens blikschade vielen  er geen gewonden.

Sportuitslagen 29 en 30 april 2017

door Peter Spek

Voetbal: Ter Leede – Zwaluwen 3-2, Deltasport – SVC’08 3-5, CWO – Honselersdijk 0-5, Victoria ‘04(zat) – Leonidas 2-0, SVV(zat) – CION 1-3, GLZ/Delfshaven – DVO ‘32 0-3, VFC – GLZ/Delfshaven 4-1 en Mandestein – Victoria’04(zon) 1-3. Waterpolo: Mannen: Brandenburg - ZVVS 14-9 ZVVS gedegradeerd. Hockey: Mannen: DSHC – Pollux 1-3. Havenloop 2017: Mannen: 10 kilometer: 1.Michiel Grebreniwet 34.29 minuten, 2.Michiel Bovendeert 37.16 minuten, 3.Berry Lusken 39.27 minuten. Vrouwen: 10 kilometer: 1.Monique Leentvaar 41.33 minuten. 2.Augusta van Hoogdalem 43.32 minuten. 3.Natalie van der Heijden 51.22 minuten, Mannen: 5 kilometer: 1.Wouter van Rossem 19.08 minuten,  2.Robbert van Nieuwkerk 19.12 minuten,3.Ron Dekker 19.21 minuten, 5 kilometer: Vrouwen: 1.Hanneke Talman 20.31 minuten, 2.Wendy Vuijk 23.40 minuten, 3.Lotte Harms 24.07 minuten, Jeugdloop: 1250 meter: Jongens: 1.Matttias Treurniet 4.33 minuten. 2.Jesse van der Vecht 4.40 minuten, 3.Milan van Holsteijn 4.47 minuten, 1250 meter Meisjes: 1.Jill van Haaften 4.56 minuten, 2.Robin van Haaften 5.10 minuten, 3.Dagmar Bovendeert 6.30 minuten. Sportberichten kunnen gezonden worden naar Peter Spek: email: peter@omroepvlaardingen.nl of mobiel 06-39438850.

Foto: De winnaar op de 10 kilometer Michiel Grebreniwet. Foto: Esther Hulspas.

Zwaargewond na brand op Vijfsluizen

door Wouter Schutte

Op het industrieterrein De Vijfsluizen is vanmorgen een man zwaargewond geraakt. Hij raakte op de Banckertstraat (Schiedam) betrokken bij een autobrand en liep daarbij ernstige brandwonden op, De oorzaak is onderwerp van onderzoek. Na inzet van een Mobiel Medisch Team is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

Oranje kiest voor HC Schiedam

door Wouter Schutte

Zaterdag 29 en zondag 30 juli speelt het Nederlads hockeyelftal tweetal oefeninterlands in het kader van de voorbereiding op Rabo Eurohockey Championship (18 tot en met 27 augustus in Amstelveen). De dames zullen neerstrijken op het nieuwe complex van HC Schiedam. België zal beide keren de tegenstander zijn. De toewijzing van de twee interlands is gezien de uitstekende faciliteiten geen verrassing. Voor de regionale hockeyliefhebbers een buitenkans.

SCIV geeft Schiedammers rozen

door Wouter Schutte

Leden van de Sociaal Cultureel Islamitische Vereniging in Schiedam willen contact leggen met Schiedammers. Zij zullen zaterdag in het centrum van Schiedam rozen uitdelen om zo het contact met de Schiedamse bevolking te zoeken en het gesprek aan te gaan. Samen barrieres slechten, elkaar beter leren kennen en gezamenlijk bouwen aan de samenleving is het motto.

Arnout Hoekstra sleutelt aan oplossing

door Wouter Schutte

Verpolitisering van de wens een herdenkingsmonument in de vorm van een sleutel te mogen oprichten dreigt de deur naar een oplossing tussen wethouder Hoekstra en de Palestijnse Vlaardingse gemeenschap definitief te sluiten. Hoekstra en het college vrezen met instemming voor de oprichting van het monument politiek gezien in het MiddenOosten-conflict te worden betrokken. Recentelijk nog bezocht Burgemeester Jetten in gezelschap van een hoge PLO-vertegenwoordiging de viering van De Dag Van Het Land. 

Cuppers (St. Stadshart)

door Wouter Schutte

Peter Cuppers, voorzitter van de Stichting Stadshart, is niet blij met een verdere versplintering van goede-ideeēnfora. Dat zei hij vrijdag in VldVandaag. De huidige gremia en fora voorzien voldoende om alle goede initiatieven te inventariseren. De grote betrokkenheid bij het oplossen van de problemen in de binnenstad juicht hij toe. 3 mei organiseert hij een bijeenkomst voor alle creatieve geesten, die hun ideeēn en initiatieven onder een bredere aandacht willen brengen.

Snelle aanhouding na steekpartij

door Wouter Schutte

Drie Vlaardingse mannen tussen naar schatting 16 en 18 jaar zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij met beroving. Dit gebeurde op Koningsdag op het Geuzenplein om ongeveer 20:00 uur. Het slachtoffer raakte licht gewond. De vermoedelijke daders die direct geweld inzetten om hun eis kracht bij te zetten konden snel in de omgeving worden aangehouden en zijn ingesloten.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Zoeken